3 Şubat 2011 Perşembe

Balkon

Açık havada dinlenme,eğlenme ve sosyalleşmenin zamanı geldi…

Balkon Mobilyaları

Eğer evinizde balkon,teras ya da ufak da olsa bir bahçeniz varsa dekore edebileceğiniz bir alana sahipsiniz demektir.

En önemlisi mobilyanızın malzemesine karar vermek.Bu senenin favorileri ise tik ve örgülü mobilyalar.Tabi bunun yanında renkli minderler,büyük saksılar,cam fenerler ve bol bol mum ışığı.

Kış ayı boyunca evin içinde geçirdiğimiz konforu mayıs ayından itibaren bahçelere,yeşil alanlara taşımanın vakti geliyor. Bu keyfi ikiye katlamak içinde,tasarım markaları yeni ve değişik koleksiyonlar çıkarıyor.

Dekorasyon dünyasında ki son trendler, iç ve dış dekorasyonun arasında ki sınırın git gide kaybolduğunu gösteriyor.Açık hava için tasarlanan dekorasyon iç mekanlarda,içerisi için hazırlananlar ise dış mekanlarda boy gösteriyor.


Teras Modelleri

Bu senenin trend rengi olan beyaza dekorasyon dünyasında da rastlayacağız.Beyaz rengin insan üzerinde yarattığı antidepresif etki,evlerde ve bahçelerde bu rengin daha çok kullanılacağının habercisi.Bu senenin diğer trendi ise doğallıktan yana olanlar için delikli yapıları,yarı transparan özellikleri ile örgülü mobilyalar. Bugünlerde moda eski ile yeniyi birleştirip farklı bir uyum içinde sunuyor.




Farklılık isteyenler için dış mekanlar da kullanılan tasarımları karıştırmak ve klişeleri yıkmak gerekiyor.Minimalizmden bıkmayanlar içinse ironik ve keskin çizgilere sahip metal ürünler bulabilirsiniz.İleri teknoloji yenilikçi tasarımla birleşiyor ve ortaya geometrik hatlara sahip dış mekan mobilyaları çıkıyor.






Teras Kapama Modelleri

Büyük havadar gösterişli teraslara sahipsiniz fakat açık olduğu için rahatlıkla kullanamıyorsunuz. Kışın yağmur suları kar suları hepsi evinizin içine giriyor ve sizde bundan hiç memnun değilseniz en akıllıca olacak yöntem terasını cam tasarımıyla kapamanız. Sonrasıda muhteşem bi konfor rahatlık ve kolaylık olacak sizin için. Bunun dışında en önemli nedenler den biriside kışın olan donun balkon seramiklerine zarar vermesidir. Eriyen buzlar çatlaklardan evin içine girmesidir. Bu durum size sürekli bir bakım gerektirmektedir. Terasınızı istediğini tasarımda bir camla kapadığınızda bu sorunların hepsi ortadan kalkacaktır.
 


Camdan teras sistemleri son yıllarda çok istenilen bir sistem olmuştur. Farklı tasarımlar yapılarak görünüm açısından mükemmel,ışık ve manzara gibi imaj değeri fazla görünüm sunmaktadır. Dekor ve modern görünümün dışında sağlam ve çok dayanıklı bir yapıya sahip olmakla birlikte Avrupa standartlarında olduğunu kanıtlamıştır.