2 Şubat 2011 Çarşamba

Granit Traverten

Granit yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuvars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesi ile oluşmuş doğal yapı malzemesidir.Değişik minerallerin kompozisyonunu meydana getirdiği doku yapısı ve zengin renk sıkalasının oluşturduğu estetik görünümü sağlamlığı granitin tarihi boyunca aranılan en sert yapı malzemesi olmasına neden olmuştur.

Eski çağlarda üretimi ve işlenmesi çok zor şartlarda gerçekleştirilen granit, günümüzde gelişmiş metotlarla üretilmekte ve yüksek teknoloji ile işlenerek mimari projelerde belirtilen boyut ve formlarda yapı sektörünün gereksinimlerini karşılamaktadır.

Böylelikle mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler ve mütahitler yapıların dış cephe kaplamaları, zemin döşemeleri, merdiven, şömine, asansör sövesi uygulamaları,mutfak, banyo tezgahlarında granitin geniş doku ve renk skalalarından yararlanarak istenilen boyutlarda doğal sağlam ve estetik bir yapı mazlemesi kullanabilme olanağına kavuşmuşlardır.

Granit ve mermer tezgahların en sık kullanıldığı uygulama alanları mutfak tezgahları dır. Suya karşı maksimum koruma özelliğine sahip olan bu doğal taşlar doğanın bize lütuf ettiği güzellikleri ile mutfaklarınızı süsleyip renklendirmektedir.İstenilen ölçülerde ve desen çeşitlerine göre mutfaklarda hijyenin , kalitenin arandığı bütün bölgelerde mutlak suretle uygulanabilmekte ve kullanıcısına mutluluk vermektedirler.

Granit modern mimaride yapıları dış etkenlerden koruması; yapı için iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç göstermemesi ve yıllarca ilk günkü görüntüsünü sürdürmesi özellikleriyle yapı sektöründe kullanım alanı gittikçe artarak yapı malzemeleri içinde prestij simgesi olmaktadır.
Granit ultraviyole ışınlardan, ısıdan etkilenmediğinden kullanıldığı yerlerde yıllarca ilk günkü gibi kullanılabilir. Sağlam yapısından dolayı aşınmaya maruz kalmaz. Bıçak darbelerine, ağır malzemelerin üzerine düşmesi graniti bozmaz.

Mimari yapıların dışında ve içinde yer döşemesi, duvar kaplaması, basamak, sütun, şömine, mutfak ve banyolarda kullanılmaktadır.  Sağlam ve kullanışlı yapısından dolayı kaldırımlar gibi kamusal alanlarda da kullanılmaktadır.

Granit'in özellikleri:
Yanmaz
Çizilmez
Koku yapmaz
Işığı yansıtır
Parlaklığını korur
Renk bütünlüğüne sahiptir



African Red

Aksaray Yaylak

Amerello Gold

Azul Bahia

Azul Platino

Balaban Green

Balmoral Red

Baltic Mahogany

Baltic Brown

Bergama Gri

Bianco Sardo

Black Eyes

Blue Eyes

Blue pearl Classic

Blue Pearl Gt

Blue Pearl Hqplus

Cafe Bahia

Cale Donia

Capao Bonito

Coral Mist




Coral Maron.

Giallo California

Giallo Fiorito

Green Paradise

Kinawa

Labrador Gold

Nero İmpala

Nero Africa

Olive Green

Rain Forest Brown

Rawsilk

Red Fantasy
Santiago Red

Star Galaxy

Tan Brown

Verde Bahia
Verde Marinace
Rosa Porrino


Özel Mezar taşı tasarımları ve Uygulamaları 












Traverten

Kalsiyum biokarbonatlı yer altı sularının mağara boşluklarında veya yeryüzüne çıktıkları yerlerde içlerindeki kalsiyum karbonatın çökelmesi sonucu oluşan kimyasal tortul bir taştır.


Genellikle sıcak su kaynaklarının yakınında ve kalsiyum karbonatlı suların yayılarak aktığı alanlarda, kirecin çökelmesi ile oluşan basamaklardır. En güzel örnekleri Denizli-Pamukkale’dedir.




Karbon dioksit basınçlı yeraltı suları, geçtikleri bölgelerdeki kalsiyum karbonatı eriterek bünyesinde taşır. Suyun aniden açığa, basınçsız ortama çıkması ve karbondioksidin uçması ile, suda erimiş bulunan kalsiyum karbonat çok ince katmanlar halinde kayaların üzerine çöker. Bu birikim zamanla yastık gibi yumuşak hatları olan travertenleri oluşturur.

Traverten aynı zamanda mermerle birlikte kullanılan bir yapı malzemesidir. Türkiye’nin Denizli, Bucak-Burdur, Mut-Mersin, Sivas gibi bir çok bölgesinde traverten ocakları işletilmektedir. Üretilen malzeme blok, moloz olarak veya fabrikalarda işlenerek ebatlı honlu – cilalı traverten gibi mamüller halinde iç piyasada kullanılmakta veya büyük oranda yurtdışına ihraç edilmektedir.
Traverten plakaları istenen her ölçüde şimdi ev ,ofis,otel zemin ve duvar kaplamalarıyla yaşama alanlarınıza farklı bir tarz katıyor. Doğal taşımız sağlamlığıyla ve uzun ömürlülüğü ile iç ve dış mekanlarda , bahçelerde kaldırımlarda dahi rahatlıkla kullanılmaktadır.

Traverten Modelleri

Denizli Sarı
Denizli Traverten
Hazar Traverten
Karabük Sarı
Kırmızı Traverten
Kütahya Kırmızı
Kütahya Pembe
Traverten

AKVARYUM DEKOR TRAVERTER TAŞLAR AKVARYUMUNUZDA MUHTEŞEM VE DOĞAL BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTURUR. AKVARYUMUN İÇİN ÖZEL OLARAK SEÇİLMİŞ TAŞLARDIR.


Detaylı Bilgi için